• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 903.
  • strict warning: Declaration of views_handler_field::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 726.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 517.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 517.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_query::init() should be compatible with views_plugin::init(&$view, &$display) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_query.inc on line 139.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 137.
Atelier
Atelier
Atelier
Atelier
Atelier

Muziek Theater Makerij Compagnie KAiET! heeft altijd al een rommelig ogende atelier gehad waar we de meest bizarre en verroeste muziekinstallaties en -instrumenten zelf ontwerpen en bouwen. Het is de kern van onze werking. In ons atelier bouwen, lassen en boren we niet alleen, we repeteren er ook.

Broadway
Broadway

Compagnie KAiET! heeft reeds op Broadway gestaan! En hoe! In 2009, tijdens de opbouw van ons Verdronken Land aldaar (The Archaeological Dig) wilden drie van onze medewerkers hun zware eerste werkdag op Amerikaanse bodem beëindigen met een fris pintje op het terras van hun appartement. Kan smaken, zeker als het bloedheet is. Dat was buiten de strenge NYPD gerekend. 'Het terras van een appartement behoort tot de openbare weg, en op die openbare weg mag geen alcohol (zichtbaar) genuttigd worden.' Ze kregen alle drie een fikse bekeuring en moesten zich verantwoorden op de politierechtbank, gelegen op - jawel - Broadway. We hebben er gestaan! 

Rijbewijs C uit 1949
C Rijbewijs

Rijbewijs nodig voor vrachtvoertuigen met een maximaal toegelaten massa, groter dan 3500 kg. Voor het wagenpark van Compagnie KAiET! heb je zo’n rijbewijs nodig.

Côté Jardin vzw - zakelijke en productionele omkadering
Côté Jardin

Als ge met uw gezicht naar 't toneel kijkt, dan is de linkerkant de 'côté jardin'. Of als ge vanop het podium de zaal inkijkt, dan is het de rechterkant. Voor Compagnie KAiET! is die Côté Jardin alleszins een klare kijk, een ruime blik en grote stap voorwaarts. Côté Jardin is namelijk de naam van een organisatie die we samen met het gezelschap Bad van Marie hebben opgericht om onze zakelijke en productionele omkadering te bundelen. Slim plan. Al zeggen we het zelf.

www.cotejardin.co

Daf
Daf

Wij zijn zonder twijfel het kleinste gezelschap met de grootste vrachtwagen! Met deze DAF gaan wij op tournee. Wij gaan er prat op dat we op zo goed als eender welke plek kunnen spelen. Daarvoor beschikken we over een eigen tribune, een tent en zelfgeknutselde podia die zowel binnen als buiten kunnen worden opgesteld. Dat moet allemaal vervoerd worden.

Goeverdinge, opgegraven vlak bij het Centraal Station van Antwerpen (foto: Raymond Mallentjer)
Goeverdinge

Naam van een klein gehucht in Antwerpen, gelegen vlak bij het Centraal Station. Goeverdinge werd op 3 mei 1954 ontruimd wegens explosiegevaar en is sindsdien nooit meer bewoond. Uit veiligheidsredenen werd het onder tonnen zand bedolven. Pas in 2007, tijdens werkzaamheden aan de Noord-Zuidverbinding van de NMBS (Belgische spoorwegen) kwam het weer bloot te liggen. Een archeologisch team o.l.v. prof. Luc d’Hoe onderzocht de site. In de zomer van 2007 mocht publiek deze bijzondere archeologische site bezoeken o.l.v. Compagnie KAiET!

Goeverdingum, opgegraven in de bossen op Terschelling.
Goeverdingum

Naam van een klein dorpje op Terschelling (Nederlands eiland). Dit buurtschap (vlak bij de Badweg) lag in de buurt van Schitterum, Stortum, Allum, Hierum, Stattum en Wormearum. Het werd op 3 mei 1954 in allerijl ontruimd wegens explosiegevaar en sindsdien nooit meer bewoond. Het verdween onder het zand. Pas in 2008, tijdens werkzaamheden kwam dit buurtschap weer boven. Archeologen o.l.v. prof. Luc d’Hoe stuitten bij hun opgravingen op een uitzonderlinge Terschellinger geschiedenis. Publiek mocht de site bezoeken in juni 2008 tijdens het Oerolfestival, dank zij Compagnie KAiET!

Goverthing, met op de achtergrond downtown Manhattan.
Goverthing

Naam van een gehucht op het eiland GovernorsIsland, vlak bij Manhattan, New York. Het was lang het enige burgergehucht op dat militaire eiland. Op 3 mei 1954 in allerijl ontruimd wegens explosiegevaar, bleef het enkele maanden onbewoond en verdween het op militair bevel onder tonnen zand. Pas in 2009, tijdens werkzaamheden op het eiland met het oog op een toekomstig park aldaar, stootten werklui op de resten ervan. Onder leiding van de Belgische professor Luc d’Hoe onderzocht een internationaal team archeologen deze site. In het najaar 2009 stelde Compagnie KAiET! de site open voor het grote publiek.

Huiskamer

1. centrale leefplaats in een woning, ook wel woonkamer of living genoemd, 2. ideale speelplek voor artiesten. Compagnie KAiET! lag in 2003 aan de basis van de revival van de huiskamerconcerten met hun dehuiskamers.be / groot succes / stopgezet in 2009 wegens drastisch inperken van de subsidies.

Onomatopeeën
KAiET!

Spreek uit: kaj-iet [kαji:t], onomatopee of klanknabootsing van een hond die pijn heeft.

Geert Hautekiet klimt met slechts één versnelling en een loodzware fiets met bewegende poppen naar de top van de Mont Ventoux.
De winderige top van de Mont 'Ventoux' bereikt.
Mont Ventoux

Winderige berg in de Provence (Frankrijk). Legendarische beklimming bij wielrenners. Tom Simpson verloor hier het leven in 1967. In 2006, ter promotie van de voorstelling ‘Tour de Force’ trok Geert Hautekiet naar die Mont Ventoux om hem te beklimmen met een oude, krakkemikkige tandemfiets. Het ding had één werkende versnelling (de kleinste, gelukkig). Achteraan waren houten, bewegende poppen gemonteerd die als een klein peleton meefietsten. Nu, ja, meefietsen...

Graffiti op het Muntplein
Muntplein, bij Sint Andries.
Muntplein

Open plein in Antwerpen, vlak bij Kloosterstraat. Bekend om zijn imposante graffitimuren. In 2003 begon hier het theater-op-locatie-avontuur van Compagnie KAiET! met de muzikale vertelling ‘Gotf!’ in een spiegeltent. We woonden toen anderhalve maand in caravans, midden in de oude stad.

Een grote muziekdoos, uit Vieze Verol Tjes I - foto: Raymond Mallentjer
Ronddraaiende fietspompen blazen lucht in metalen pijpjes vol water. Het geheel klinkt als een nest vogels, uit Verdronken Land (The Archaeological Dig) - foto: Raymond Mallentjer
Detail van Vogellokbomen, uit Verdronken Land (The Archaeological Dig) -  foto: Elisabeth Broekaert
De Pijpmachine, uit Vieze Verol Tjes I - foto: Raymond Mallenter
Geert Jonkers en Geert Hautekiet knutselend aan de blaasbalgen van de Pijpmachine uit Vieze Verol Tjes I
Verbluffende roots klank uit een tennisracket en een Delacre-koekendoos. De Tennisracketgitaar, uit Vieze Verol Tjes I - foto: Raymond Mallentjer
Als je dit blik opwindt, maakt het een vogelgeluid. Vogelblik, uit Vieze Verol Tjes I - foto: Raymond Mallentjer
Opwindende klank met prachtige vibrato! Dildobas, uit Vieze Verol Tjes I - foto: Raymond Mallentjer
Voetpompenorgel, uit Vieze Verol Tjes I - foto: Raymond Mallentjer
Muziekinstrumenten
Muziekinstrumenten

"Muziek Theater Makerij Compagnie KAiET! vertelt en knutselt graag met klanken. Hun zelfontwerpen en eigenhandig gebouwde muziekinstrumenten en -installaties zijn stuk voor stuk fascinerende, roestig rammelende werkstukken die niet zouden misstaan in een museum voor Modern Art." Tja, als het in de pers staat zal het wel waar zijn, zeker?

Voorpagina van de artpages van de New York Times, zaterdagdeditie 19/9, zie beneden links (artikel wordt vervolgd op volgende bladzijde)
Vervolg van het artikel in de New York Times
New York Times

Compagnie KAiET! haalde de voorpagina van de artpages van de New York Times om zaterdag (!) 19 september 2009 met een groot en enthousiast artikel over The Archaeological Dig. http://www.nytimes.com/2009/09/19/arts/19archaeology.html

Onze(n) Otto
Onze(n) Otto in de(n) donker.
Otto

1. eigennaam, 2. Antwerps voor ‘auto’, 3. naam van onze tot mobiele luisterspelstudio omgebouwde brandweerwagen.

Subsidies

Compagnie KAiET! kreeg in 2005 projectsubsidies van het Vlaamse ministerie van Cultuur voor de creatie van Tour de Force. Sinds 2006 geniet dit gezelschap structurele steun van de Vlaamse Gemeenschap als muziektheatergezelschap. In 2009 - tijdens de succesvolle doortocht in New York (!) - vernam KAiET! het pijnlijke nieuws dat haar subsidies vanaf 2010 zouden worden gehalveerd. Deze bittere pil dwong 3 van de 5 vaste werkkrachten tot ontslag. Zwaar gehavend dus, maar niet minder gedreven startte KAiET! in 2010 haar Trilogie van de Vieze Verol Tjes met het succesvolle eerste deel: Witte Peper.

Tent en Tribune
Tent en Tribune

Compagnie KAiET! speelt bij voorkeur graag op locatie. We beschikken over een eigen luifeltent en tribune. Onze tribune is zo ontworpen dat ze gemakkelijk op elke locatie kan gebouwd worden, binnen én buiten. We kunnen tot 250 comfortabele zitplaatsen aanbieden. Met onze luifeltent kunnen we altijd zonder problemen buiten spelen.

tien jaar Compagnie KAiET!
Tien

In 2013 vierde Compagnie KAiET! haar tienjarig bestaan. 

CD Tijgers van Eufraat
Tijgers van Eufraat

In 2008 stelde Geert Hautekiet als artistiek leider van Compagnie KAiET! een groep samen met straffe muzikanten: een donker strijkersduo (Ben Faes, contrabas en Stefan Wellens, altviool), een zwoele sax en fluitist (Tom Callens) en de exentrieke elektrische gitarist Bruno De Groote . Voor deze bizarre bezetting gaf Compagnie KAiET! aan Bruno en Ben een compositieopdracht: zij moesten muziek maken 'die het midden hield tussen John Zorn en Bach, die als grof schuurpapier pijn kon doen en zalven tegelijkertijd, met Klezmer Joodse invloeden en knipogen naar Mattheuspassionen'. Het moest immers de muziek worden voor de muzikale vertelling In Die Dagen, Het Passieverhaal volgens den dertienden apostel.

 

Twee seizoenen lang speelde deze groep samen met verteller Geert Hautekiet de voorstelling. De muziek was prachtig. In 2011 bracht de groep op eigen houtje een mooie CD uit. Ze noemen zich nu Tijgers van Eufraat en brengen naast veel muziek uit de voorstelling van KAiET! ook eigen nieuwe composities.

Tom Steels, viervoudig Belgisch kampioen
Tom Steels

Viervoudig Belgisch kampioen wielrennen op de weg. Tijdens het TV-programma Tour 2006 versloeg theatermaker Geert Hautekiet deze koning van de spurt in jawel... de spurt. Op rollen weliswaar, maar nietemin een tour de force als promotie van de wielervoorstelling Tour de Force.

Vuile Kiosk
Vuile Kiosk, opgesteld in Duivenlokaal Aartselaar
Vuile Kiosk, opgesteld in een circustent
Vuile Kiosk, opgesteld in een schouwburg
Vuile Kiosk

Deze kiosk is niet zo heel groot (4 op 4 meter groot, net geen 4 meter hoog). Ze kan gemakkelijk op éénder welke locatie worden opgebouwd. Ondanks haar beperkte afmetingen bevat ze alle decor, licht- en geluidstechniek, nodig voor een voorstelling. Onze Trilogie van de Vieze Verol Tjes speelt op deze Vuile Kiosk. Bij elke voorstelling hangt de kiosk dan eivol zelfgebouwde muziekinstrumenten.